Ансамбль народного танцю «Веселка» із Костополя представляв Україну на Всесвітній Фольклоріаді у Південній Кореї. Протягом 14 днів, окрім народних танців, делегація частувала корейців стравами національної кухні, демонструвала народний одяг та ремесла.

Всесвітня Фольклоріада відбувається раз на чотири роки. Цьогоріч фестиваль приймає Південна Корея. У місто Ансон з’їхалися представники з понад 50 країн світу, щоб показати свої традиції і культуру, яку зуміли зберегти до цього часу. Честь представляти Україну у 2012 році виборов ансамбль народного танцю "Веселка" із Костополя.

До складу української делегації ввійшли танцюристи, музиканти та народні умільці – всього 24 особи. Корейські гурмани мали можливість скуштувати українські вареники зі шкварками. Танцювальну програму представляли двічі на день протягом двох тижнів. Найтепліше приймали глядачі український "Гопак".

Фізично ж витримати все навантаження та ритм фестивалю танцюристам було важко, але з завданням гідно представити на міжнародному рівні Україну, впорались на відмінно.

Виступи українців сподобались іншим учасника настільки, що Аргентина, Азербайджан, Кіпр та Іспанія запросили нашу делегацію виступити в себе. Чи поїде "Веселка" по гостях - поки невідомо.