Вони нещодавно повернулися із пленерів і уже відкрили виставку своїх нових робіт. Рівнян за кордоном традиційно привабили усміхнені обличчя, але писали вони переважно міські та сільські пейзажі.

Попри дощ за вікном, у виставковій залі спілки художників погода сонячна. На стінах тут пейзажі із соковитою зеленню чи не з усієї України, Польщі та Болгарії.. П'ятеро рівненських майстрів нещодавно повернулися із пленерів і одразу ж запросили на відкриття виставки усіх, хто цікавиться живописом.

Такою Почаївську лавру побачив Віктор Гвоздинський. На пленер до святині поїхав на запрошеня священнослежителів. У майбутньому, каже, писатиме Лавру ще не раз.

Ініціатор виставки і по сумісництву художниця Ізабелла Ткачук також задоволена цим пленером. Найбільше її вразила польська архітектура, а конкуренти які дихали у спину спонукали написати 10 пейзажів.

Учасники виставки закликали усіх митців частіше відвідувати пленери. За їх словами, саме малюючи на природі можна побачити світ у нових, яскравих фарбах.