До образу плащаниці Богородиці за останню добу у Рівному приклонилися тисячі вірян. Незважаючи на те, що черга від Свято-Воскресенського собору простягається аж до світлофору навпроти Майдану Незалежності, прихожани вистоюють години під дощем та пронизливим вітром.

Тисячі вірян за останню добу відвідали нижній храм Свято-Воскресенського собору. Там напередодні встановили ікону "Плащаниця Пресвятої Богородиці".

Цій іконі майже дві сотні років. Постійне місце зберігання образу — Єрусалим, подвір’я Гефсиманської обителі, що розташована навпроти входу до Храму Гроба Господнього. У Рівному ікона перебуватиме до 15:30 7-го листопада.

В Україну православна святиня прибула 19 вересня. Графік її мандрування змінювався декілька разів. До Рівного ікону привезли із Вінниці. Віряни чекали на неї ще задовго під дощем.

Щоб поцілувати образ та попросити Богородицю про щось, першими, у церкві забулися і про те, що це храм, і про бодай якісь правила етикету. Але штовханина відчуття вірян від преклоніння до образу Богородиці не зіпсувала. Просити, кажуть священики, у Богородиці можна про будь-що. Бо вона — заступниця усіх грішників перед Богом. Хто не встигне преклонитися перед образом Богородиці у Рівному, зможе зробити це у Сарнах. У середу пообіді ікону перевезуть на Полісся.