Втратила зір, але відкрила в собі літературний талант. Сьогодні в обласній бібліотеці декламувала власні вірші рівнянка Вікторія Самчук. Поезії "даються" жінці нелегко, адже кожен римований рядок вона вчить на пам"ять. Зустріч з шанувальниками, яким подарувала нові вірші, поетеса приурочила до Міжнародного дня сліпих.

У світлиці Рівне нської обласної бібліотеки яблуку ніде впасти. Тут декламує свої вірші Вікторія Самчук. Незряча поетеса нині презентує найсвіжіші римовані твори.

Вікторія Самчук почала втрачати зір з 13-ти, після смерті матері. За рік написала свій перший вірш "Вітаю тебе Україно!".

Попри те, що з кожним роком недуга все більше давала про себе знати, Вікторія духом не падала. Записувала вірші на папері, каже, навчилася визначати дотиком, де рядок починається і де закінчується. Тільки от прочитати написане не може - не бачить. В цьому допомагає чоловік - перечитує твори дружини через лупу, він також інвалід першої групи по зору.

В обласній бібліотеці кажуть, давно співпрацюють з людьми з особливими потребами. Вікторія Самчук - перша гостя в рамках проекту "Невипадкові зустрічі".

У 2007-му році вийшла перша і поки що єдина збірка віршів Вікторії Самчук "Каркаде". Загалом же у запасі поетеси більш як шість сотень римованих творів. Вона друкується у часописах. Мріє зібрати все у добірку. Та на це, каже, немає грошей. Попри все, писати продовжуватиме. Впевнена, з часом випустить власну аудіокнигу, для таких як і сама - незрячих.