Справжній пташиний ринок влаштували для рівнян цієї неділі. До міста злетілися сотні незвичайних голубів - білих, червонобоких, із чубчиками й без них, та ще сила-силенна усілякого декоративного птаства: кури, фазани, павичі, гуси. А компанію усім цим пернатим склали кролі-велетні. Така виставка в Рівному не вперше.

Цей голуб — представник елітної породи "Кар'єр", виведеної 350 років тому. Вартість такого від 100 доларів в Україні. Закордоном ще дорожче, особливо їх цінують в Єгипті та Азії.

А це улюбленці молодят. До Василя Усачика за птахами приходять з усіх Сарн, хто в день весілля мріє випустити пару у небо. Вони дешевші від англійського кар'єра і мають одну гарну звичку.

За останні 30 років голубівників зменшилося врази, каже керівник громадської організації голубоводів.

Щоб місцева дітвора почала цікавитися птахами, а голубівники знали колег із інших областей, у Рівному виставку-ярмарок провели утретє. Півтори тисячі гривень оренди оплатив депутат Рівне ради, каже, без будь-якої власної вигоди. І настрій підняв, і декоративну курочку прикупив Володимир Сухінець. Але не заради бульйону, а для душі. Потішити душу й намилуватися декоративними курами, фазанами, павичами можна вдосталь на Волині у СМТ Дубище. У Святослава Приходая птахів чотири сотні. У падуанів закоханий, каже, з юності. Птахів йому звозять із-закородну друзі. Хто ж не встиг помилуватися птаством й прикупити щось чи у бульйон, чи для душі, засмучуватися не варто. Така ж виставка-ярмарок відбудеться за рік на цьому ж місці.