Відфестивалили. За звання кращого театрального аматорського колективу чотири дні змагалися актори з Рівного, Києва, Миколаєва, двох словацьких міст. Об'єднав усіх Міжнародний фестиваль «ЛіхтArt». Він шостий рік поспіль проходить в Палаці дітей та молоді. Цьогоріч, колективи приємно вразили журі неабиякою професійною підготовкою, ще дивували експериментами.

"Краща режисура", "Бронзовий ліхтар", "Краща жіноча роль" - театр-студія "Сплеш" з Києва виборола перемогу у трьох номінаціях. Акторка Наталія Якимченко розповідає, на Міжнародному театральному фестивалі аматорських колективів «ЛіхтArt» вдруге. До Рівного "Сплеш" збирається і наступного року.

Тренінги, майстер-класи з пантоміми, драматургії та майстерності актора - у Рівне нському палаці дітей та молоді українські та словацькі учасники фестивалю не тільки демонстрували свої вміння, а й мали змогу навчитися більшого. Визначати найкращих з-поміж дев'яти достойних колективів - справа не з легких, зазначає голова журі фестивалю Наталія Ужвенко. Каже, подекуди думки членів суддівської комісії щодо вистав розходилися настільки, що доходило до суперечок. Тож в першу чергу оцінювали оригінальність вистав, вітали експерименти.

Чи не найтяжче оцінювати майстерність молодих акторів було Катерині Лапіній. Це її перший суддівський досвід.

Врешті-решт журі консенсусу дійшло. Свої відзнаки отримали і гості, і господарі фестивалю - вихованці ПДМу.

Міжнародний фестиваль «ЛіхтArt» проводитимуть і наступного року, адже це вже стало доброю, театральною традицією у Рівному.