Уже десятий рік поспіль у Рівненській гуманітарній гімназії влаштовують гру - «Модель-ООН». Під час занять діти самостійно складають резолюції, визначають актуальні проблеми людства та розмірковують над шляхами їх вирішення. Відтак, вони імітують справжнє засідання Генеральної асамблеї ООН та працюють у комітетах.

Учні Рівне нських шкіл, Здолбуніської, Квасильвської гімназій та Аграрного коледжу раз у рік збираються, аби поміркувати над вирішенням глобальних проблем людства. Бавляться у серйозну гру лише діти, ними абсолютно не керують вчителі. Тому гра має важливий педагогічний момент.

Школярі вже десятий рік поспіль обговорюють проблеми людства. Тема цієї зустрічі - дитинство. За словами Юлії Калиш, яка очолює комітет з захисту прав дітей, не менш в скрутному становищі у порівнянні із малечею інших держав, сьогодні знаходяться українські діти.

Впродовж гри школярі імітують засідання Генеральної асамблеї ООН, створюють профільні комітети.

Результатом дводенних перемовин стало затвердження резолюцій, які у майбутньому, можливо, стануть слушними для справжньої Організації Об’єднаних Націй.