Здолбунівський районний суд сьогодні виніс вирок у справі мешканців села Здовбиця – Павла Стратюка та Юрія Лавренчука, які минулого року нібито побили свого товариша, який за декілька днів помер.

Батьки двох обвинувачених хлопців кажуть, їхні діти цього злочину не вчиняли. На них це вбивство «повісили»

Всі події розгортались поблизу цього кафе. Влітку минулого року компанія друзів тут відпочивали. Коли зібралися йти додому їх наздогнали невідомі і побили. Хто це був – ніхто з хлопців достеменно пояснити не міг - було темно і всі були п’яні. Чотирьох друзів забрали у лікарню. Як наслідок Артем Нестерчук за декілька днів помер. Інших двох побитих, а це Лавренчука та Стратюка взяли під варту як головних підозрюваних у заподіянні тяжких тілесних ушкоджень від чого наступила смерть.

Батьки головних підозрюваних навіть найняли приватного детектива аби довів, що юнаки не винні. Той за словами матері знайшов чимало доказів щодо їх непричетності, але їх ніхто не взяв до уваги.

Світлана Лавренчук та Ольга Стратюк вважають, що на їхніх синів «повісили» злочин бо вони перед тим вчинили грабіж. Є в них і інша версія.

Батько загиблого Артема Нестерчука також не вірить, що двоє обвинувачених могли позбавити його сина життя. Адже вони були друзями.

Півтора року хлопці чекали у сізо вироку суду. Сьогодні вони його почули. Дев’ять років позбавлення волі. Батьки шоковані.

Рідні обвинувачених зупинятись не збираються. Будуть подавати на апеляцію.