Дітей з особливими потребами вчили робити ляльки-мотанки. "Подаруй краплину добра дітям"- так називається майстер-клас, що пройшов у Рівненській бібліотеці для юнацтва. Захід провели спеціально напередодні Всесвітнього дня людей з особливими потребами та Дня дитини.

Шматок полотна, нитки та любов до дітей - це все, що знадобилося для проведення майстер-класу з виготовлення ляльки-мотанки. На запрошення бібліотеки у заході взяли участь двадцять вихованців навчально-реабілітаційного центру "Особлива дитина".

Майстрували не просто ляльки, а обереги. Роботою керувала відома рівненська майстриня Антоніна Шафранська. З нами поділилась - цьому ремеслу її навчив батько. До занять із дітками готувалась заздалегідь - кожному зробила подарунковий зайчик. Помимо секретів процесу виготовлення ляльки, майстриня розповідає і про символіку народної іграшки.

Організатори дійства вдоволені роботою. Кажуть - результат на обличчя, в прямому сенсі цього слова.

У нагороду за хороші результати під час майстер-класу дітки отримали подарунки від спонсорів. На згадку про заняття залишили собі і власноруч змайстровані ляльки.