Близько 15-ти молодих людей працюють у гуртку над формуванням сучасної української поезії по-рівненськи. Керує ними досвідчений філолог - Алла Матчук. Сьогодні усі вони лаштували літературне читання, де представили громадськості свої найкращі доробки.

Марк Оплачко уже готує до випуску свій перший поетичний доробок. У свої двадцять на його рахунку - десятки віршів та прозових творів. Розповідає, усе розпочалося із невзаємного кохання. Відшліфовуючи майстерність у літературній студії, він вдосконалював талант, а його тексти набули глибокого філософського змісту.

Керівник літературної студії - Алла Матчук, розповідає - працює молодь у жорстких умовах, адже кожен доробок підлягає критиці колег. Саме в такому режимі і з’являються якісні поетичні твори.

Літературна студія "Любисток" розпочала свою роботу 5 років тому і налічувала лише два учасники. Сьогодні заняття відвідують більше 15 майбутніх поетів та письменників. У кожного з них свій погляд на майбутнє української літератури, але усі вони вірять, що зможуть його забезпечити.