Рівняни можуть ходити, бігати і навіть стрибати - "Причин для обвалу Центрального підземного торгового центру немає". Такий висновок комісії, котра обстежувала підземку. Однак, спеціалісти все ж зафіксували деформації у конструкції. Нагадаємо, більше двох тижнів Рівним "ходили" чутки, що може обвалитися підземне містечко. Таке ніби то напророчили невідомі екстрасенси. Щоб це підтвердити, чи спростувати, утворили спеціальну комісію.

Чи обвалиться підземне містечко? - питання, котре турбує рівнян ось вже третій тиждень. Одні сміються над такою загрозою, інші просто обговорюють, деякі ж вирішили не ризикувати і десятою дорогою оминають вулицю Соборну від Театральної площі до Зали камерної та органної музики. Саме цей відрізок шляху зазначив екстрасенс як небезпечний. Мовляв, там станеться катастрофа - обвал підземки. Хто той ясновидець та звідки - не відомо і донині. Ой, як хотіли б його побачити члени спеціально створеної комісії. Вони за розпорядженням міського голови мають детально обстежити підземний торговий центр.

Обстежили всередині, оглянули і ззовні. Заспокоюють, причин для обвалу підземки не побачили, екстрасенс помилився!

По-іншому і не могло бути, кажуть в Управлінні капітального будівництва, бо зводили підземне містечко за всіма нормами.

Та не все так гладко. Спеціалісти все ж виявили дефекти, зокрема тріщину. Обговорюють і можливі причини появи у підземці води.

Боятися нічого, всі недоліки поступово усувають, запевняє представник власника підземного торгового центру. Головну проблему вбачає... в парковці, що знаходиться перед музично-драматичним театром та над самою підземкою.

Окрім підземного торгового центру спеціалісти оглянули ще й облмуздрамтеатр. Тут нарікають, приміщення тріщить по швах внаслідок будівництва тої ж таки підземки.

Чому і що робити з театром та підземкою далі, комісія ще досліджуватиме. Вивчатимуть документацію, проекти. А за два тижні зберуться разом, щоб запропонувати своє бачення подальшої долі проблемних споруд.

Дивіться також: У Рівному може обвалитися підземне містечко? .