Громадський рух "Чесно" підсумував парламентські вибори-2012. А точніше, охарактеризували новообраних народних депутатів від Рівненщини. Їх перевіряли за різноманітними критеріями упродовж усієї виборчої кампанії, на кшталт причетності до корупційних дій, прозорості доходів та витрат. У результаті виявили двох з п'яти депутатів від Рівненщини, які не зовсім відповідають усім чесним критеріям обранця.

Кучерук, Сорока, Осуховський, Вознюк та Королюк - ось вони, прізвища та фото новообраних депутатів Верховної Ради України: вони перемогли по мажоритарних округах Рівне щини. На виборах їх обрали як найдостойніших, здатних змінити ситуацію в країні на краще. Та чи знають самі виборці, хто від Рівне нщини тепер ухвалюватиме закони. Просимо перерахувати.

Схоже відповіли десятеро перехожих. Випадковість це, чи закономірність - змогло показати хіба соціологічне дослідження. А тим часом, в громадському русі "Чесно" взялися підсумовувати: як їхня діяльність вплинула на результат волевиявлення громадян. Радіють, кандидати, котрі "погоріли" на "ЧЕСНОметрі" до Парламенту не потрапили. Нагадаємо, активісти перевіряли охочих стати нардепами за різними критеріями, на кшталт "причетності до порушень прав і свобод людини" чи ж бо "зміни політичної позиції всупереч волевиявленню виборців".

Та все ж серед новообраних нардепів по мажоритарці є двоє порушників.

Як би там не було, рівненські виборці покладають надії на доброчесність обранців, сподіваються на краще майбутнє країни, хоча ... в це вірять і не до кінця.

Буде покращення чи ні - гадати залишилося не довго. Вже 12 грудня новообрані депутати зустрінуться на першому засіданні Верховної Ради України сьомого скликання. Тоді й побачимо.