А Ви сьогодні обіймалися? Якщо ні, то поспішайте. 4 грудня у світі відзначають День обіймів. За своєрідним повір'ям під час дружнього пригортання люди обмінюються душевним теплом. Сьогодні за традицією можна обійматися навіть з незнайомими людьми.

Серйозні обличчя, зосереджені погляди - рівняни поспішають у своїх справах. Та тільки чують про нинішнє свято, одразу погоджуються відзначати ... обіймами.

Перша спроба вдала. Рушаємо святкувати далі. Раз обійми, два обійми, три обійми. Схоже рівнянам така ініціатива до вподоби, та декому клопоти все ж важливіші.

А почали відзначати День обіймів у сімдесятих роках минулого століття. У такий спосіб заохочували людей ділитися своїм душевним теплом.

Найбільше ми потребуємо обіймів в дитинстві, констатують психологи. Та корисно це у будь-кому віці. Головне, щоб дружелюбно та від щирого серця. Обійми частенько використовуються у психологічній практиці.

А ми тим часом, продовжуємо святкувати. Перехожі залюбки обіймаються та міркують - для чого ті ж таки обійми.

Окрім обміну позитивною енергетикою, стверджують вчені, під час обіймів підвищується рівень гемоглобіну в крові, стимулюється центральна нервова система та виробляється стійкість до хвороб. Підсумовуємо наш День обіймів.