Автомобіль,обладнаний спеціальним підйомником дає змогу людям з порушеннями опорно-рухового апарату діставатись до соціальних, навчальних та медустанов. Така послуга є безкоштовною, проте одного такого мікроавтобусу категорично не вистачає, констатують інваліди-візочники. Черги вони займають із самого ранку. Ці люди готові чекати, адже для багатьох це єдина можливість вибратись з домівки.

Інвалід ІІ-ої групи Галина Кирилюк користується безкоштовною послугою інватаксі з 2006 року. Вона була чи не першою клієнткою цього транспортного засобу. Жінка зізнається, самостійно пересувалась містом, до останнього поки могла. Нині ж її єдиний порятунок - мікроавтобус обладнаний спеціалізованим підйомником та зручними сидіннями. Щодня Галина Кирилюк повинна відвідувати реабілітаційні процедури, втім, буває й таке, що не встигає їх пройти.

Лев Давидович послугами незвичного таксі користується близько двох тижнів. Проте, вже нині чоловік розуміє, - допомогти кожному інваліду з порушеннями опорно-рухового апарату одна така автівка за день встигнути не може.

З 9-ої до 18-ої з понеділка по п'ятницю - диво-машина курсує містом. Так за 2012 рік інватаксі здійснило понад тисячу 700 виїздів на виклики людей із обмеженими можливостями. У поточному році на надання послуги міська влада виділила 85 тисяч гривень.

Ці люди насправді потребують покращення умов пересування. Вони не пишуть скарг, не бідкаються і як ніхто вміють терпіти. Однак, відомо, що неприбутковий центр інвалідів не спроможний самотужки придбати ще один такий мікроабтобус, вартістю в 250 тисяч гривень. Перше ж інватаксі з'явилось у Рівному лише тому, що керівнику центру Петру Буткевичу у 2006 році пощастило виграти грант Євросоюзу.