Для цього вони з'їхались в Гощанський район, де відвідали кілька сільськогосподарських підприємств. За останні 20 років поголів'я великої рогатої худоби на Рівненщині скоротилось вдвічі.

Це -"Країна смаку". Так називається підприємство, яке виготовляє шаурму в Гощанському районі. Фірмі менше року. Сировину для начинки купують переважно в населення, адже утримувати у достатній кількості худобу підприємству поки не вигідно.

А це - господарство імені Воловікова в Гощанському районі. Воно - одне з найбільших в області. Сьогодні тут 1700 корів, проте до 2015 року керівництво господарства планує збільшити поголів'я худоби до 5-ти з половиною тисяч. Це приклад вдалої співпраці влади та бізнесу, що сприяє будівництву і реконструкції тваринницьких ферм та комплексів. Загалом на Рівне нщині сьогодні нараховується трохи більше 115-ти тисяч корів, з них на сільгосппідприємствах всього 16 тисяч голів. Решту утримує населення.

У 2012-ому році вдалось покращити ситуацію у всій Україні, переконує заступник міністра аграрної політики Олександр Сень. Особливо це стосується стабілізації поголів'я корів у приватних господарствах, насамперед завдяки дотації на утримання молодняка.

Але що б були відповідні стимули потрібно, аби програми розвитку тваринництва з державного бюджету фінансувалися стабільно і постійно, кажуть фермери.