Шкіру невбитого ведмедя ділила сьогодні комісія з питань охорони здоровя. Перинатальний центр в області лише створюють, втім трьох претендентів на крісло головного лікаря вже затвердили. Хто очолить новий медзаклад зясується в найближчу п’ятницю.

17 немовлят померло з початку року на Рівне нщині . Життя дяеких з них можна було врятувати з сумом констатують лікарі. В одних випадках не вистачило часу, в інших не було потрібного обладнання. Найважче віддаленим районам області. Тому створення потужного перинатального центру доречно, як ніколи, переконують медики. Нині шукають керівника для нового медзакладу. Відомі й прізвища трьох претендентів. Це головний лікар першого пологового Інна Гуценко, завідувачка гінекологічним відділенням обласної лікарні вікторія Єнікеєва та лікар акушер Дубенської міської лікарні Микола Кружайло. Кожен з них має вже своїх прихильників.

Тим часом на Рівне нщині не вистачає педіатрів, особливо у селах. Медика розповідають, 250 тих, що є , для області надто мало. Молоді фахівці через низьку зарплатню просто не хочуть йти працювати у райони. Погіршує ситуацію і нестача медичного обладнання.

Майже 20 відсотків усіх педіатрів області пенсіонери, замінити їх нікому. Аби якось привабити молодь, їм навіть хочуть будувати лікарських будинків на території медзакладів. Однак наразі це лише у планах.