Причина - розірвання договорів на обслуговування систем диспетчеризації підйомників між комунальним підприємством "Галузеве" і підприємством "Арм-еко". Підписання нових угод затримується. Доки керівники з’ясовують стосунки - страждають мешканці.

Виходити на вулицю складно, втім бути заручником власної квартири мешканець багатоповерхівки на Соборній, 233 Сергій Олексєєв не збирається. Опираючись на ціпочок, день у день інвалід-афганець піднімається пішки на 8 поверх, - ліфт вже більше місяця стоїть.

86-ти річний Володимир Данілов цієї зими на двір взагалі не виходив.

Першого листопада "Арм-еко" розірвало договори з комунальним підприємством "Галузеве" через борг у майже 80 тисяч гривень. Відтоді 22 ліфти у місті зупинились. Директор "Арм-еко" Роман Стасюк розповідає, що розірванню угод передували неодноразові попередження. Однак на керівництво комунального підприємства вони не подіяли. Погоджуватись на інший договір з новими умовами "Галузеве" теж не квапиться.

Натомість, головний інженер "Галузевого" Олександр Семенчук називає умови запропонованого "Арм-еко" договору нереальними. Чоловік телефоном пояснив, що борг поступово виплачують.

Станом на сьогодні із 22-ох відключених ліфтів - 9 вже запустили. Міський голова Рівного Володимир Хомко ситуацією володіє та винними вважає "Арм-еко".

Володимир Хомко запевнив - проблему усунуть до кінця тижня. Поживемо, побачимо, чи поїдемо.