Одинадцять "швидких", понад півсотні легкових автомобілів, а ще вантажівки та рейсові автобуси діставали із кюветів та заметів рятувальники протягом вихідних. У сільській місцевості частину доріг геть засипало снігом, по деяких у районах може проїхати лише 1 автомобіль. Через сніг скасували частину автобусних рейсів.

13-20 сантиметрів — така висота снігу нині на Рівне нщині . Цього виявилося досить, щоб у заметах застрягло півсотні легкових та вантажних автомобілів вкупі із рейсовими автобусами. Дві доби протягом вихідних людей та транспорт визволяли рятувальники. Врятували понад півторисотні людей, заметених разом із автами. 40 із них діти. У одній із 11 "швидких", які потрапили до снігової пастки, народилося немовля.

Непросто пасажирам було і нині. На автовокзалі, практично порожньо. До сіл, через які не проходять міжнародні автомагістралі, дістатися автобусом майже неможливо. Автобусів мало, бо через замети частину рейсів скасували. Їздити у таку негоду, кажуть водії, небезпечно та й удвічі довше. До Дубна півтори, ато й 2 години замість 55-ти хвилин.

Через замети нині не виїхали на рейс шкільні автобуси у Млинівському та Демидівському районах. Дорогою, а не тротуарами добиралися учні до школи у Тинному, що за 3 кілометри від Рівного.

Протягом суботи та неділі це шкільне подвір'я розчищали двірники, прибиральниці та сторожі. Не даремно, каже директор, школи зранку добралися усі.

Менші, зрадівши снігу, уже мріють про відпочинок.

Про карантин через сніг мріяти не варто, кажуть в обласному у правлінні освіти. Щоб школи зачинити, треба не снігу багато, а морозу лютого.

Вона живе за шкільним подвір'ям. Щоб четверо онуків не йшли до школи в обхід, вирішила допомогти їм — зробить стежку навпрошки.

Робота нелегка, тому сподівається, стежку за ніч снігом не замете.