Заробили на теплий одяг і взуття власноруч. Напередодні Святого Миколая вихованці Олександрійської школи -інтернату, змайструвавши ялинкові прикраси, отримали можливість чи не вперше оновити свій гардероб за самотужки зароблені кошти. Свої вироби вони привезли до Рівного. А вже тут свою доброчинність виявили представники органів державної влади, МНС-ники та силовики.

Дванадцятирічні сестри-близнята Наталка та Тетяна виховуються у Олександрійській школі інтернаті вже більше року. Вони полюбляють майструвати різноманітні вироби з природних матеріалів. Так, сьогодні охоче розповідають, як зробити хату-мазанку.

Напередодні новорічно-різдвяних свят ці дівчата мріють не про розкішні подарунки та солодощі. Найбільше вони прагнуть повернутись у родину.

У цій школі-інтернаті наразі виховується 58 дітей сиріт та позбавлених батьківського піклування віком від 6-ти до 18-ти років. Більшість із них, ніколи не мали змоги самостійно обрати собі одяг чи взуття. Благодійна акція "Моя іграшка на ялинку" полягає у тому, що змайстровані дітьми ялинкові прикраси придбали керманичі області та інші посадовці Рівне нщини.

Щоб забезпечити одну дитину зимовим взуттям та верхнім одягом необхідно близько тисячі гривень. Відтак, вартість усіх ялинкових прикрас становила 58 тисяч гривень. Три магазини дитячого одягу зголосились зробити свято для малечі. Вони запропонували їм ті речі, яких діти найбільше потребують. Директор Олександрійської школи-інтернату Наталія Тарасевич говорить, подібна допомога є дуже актуальною. Прописані у законі норми взуття та одягу для дітей, що виховуються у закладах інтернатного типу, є просто смішними.

Обласні чиновники направили листа до Уповноваженого Президента України з прав дитини Юрія Павленка з проханням переглянути ці норми. Вихід бачать або у збільшенні фінансування інтернатних закладів, або ж у зменшенні терміну використання дітьми одягу та взуття.