"Оптимісти вірять у ЩАСЛИВИЙ кінець світу". Подібних афоризмів у всесвітній павутині безліч, а ще більше повідомлень про те, що апокаліпсис 21 грудня все ж настане. Чи то сліпо довіряють інтернету, чи то просто для перестраховки - люди масово скуповують свічки, сірники та сіль. Психологи цьому не дивуються. У священнослужителів позиція одна і незмінна.

Кінець світу...хто його тільки не пророчив: віщуни, ченці, науковці. Зазирнемо в одну з найвідоміших таких дат минулого століття - 24 листопада 1993-го року. В цей день, апокаліпсису чекали десятки тисяч людей в Україні, Росії, Білорусі - члени секти "Біле братство". Вони оголосили Київ новим Єрусалимом. Тоді наближення кінця світу навіщувала така собі Марія Деві Христос, її називали "живим богом", вона дружина керівника секти Юрія Кривоногова. Результат, арештували, позбавили волі лідерів секти. А її членів лікарі ще довго повертали до нормального життя. Цей день вже став історією. Звичайно нині аж такого ажіотажу немає. Проте, і 93-го і зараз 2012-го Православна церква закликає не вірити у подібні пророцтва.

Українці наче й не вірять, що кінець світу настане вже цієї п'ятниці, та чомусь люди масово скуповують сіль, сірники та свічки. Про це пише більшість регіональних видань. Мовляв і рівняни не виняток. А от продавчиня Зоя це заперечує.

До такого небезпечного повідомлення можна віднести і кінець світу. Люди можуть в апокаліпсис здавалося б і не вірити, та щоб перестрахуватися ту ж таки свічку купити. Цим подекуди користуються кмітливі підприємці, до прикладу, як ми вже розповідали, здають в оренду бункери, щоби там пережити кінець світу.

Тим часом, священнослужителі вкотре радять не звертати уваги на чутки про кінець світу, а радісно зустрічати різдвяні свята.