Покладання квітів відбулося біля пам’ятної дошки і приурочене 75-річчю з дня народження Героя України, публіциста, патріота, громадсько-політичного діяча. 25 березня 1999 року В'ячеслав Чорновіл загинув за нез'ясованих обставин в автокатастрофі на шосе під Борисполем.

Тринадцять років тому не стало Героя України В'ячеслава Чорновола. Сьогодні відомому громадсько-політичному діячу мало б виповнитися 75. З ініціативи міського об’єднання товариства «Просвіта» пам'ять про В'ячеслава Чорновола вшанували і в Рівному.

Заступник міського голови Рівного Галина Кульчинська переконує, якби у 1991 році Чорновола обрали Президентом України ситуація в нашій державі зараз була б іншою.

Окрім «Просвіти», яка взяла на себе всі організаційні моменти, до вшанування не долучилися жодна патріотична організація Рівного.

25 березня 1999 року В'ячеслав Чорновіл загинув за нез'ясованих обставин в автокатастрофі на шосе під Борисполем. Останні спроби дослідити обставини трагедії були ще у 2011-му. Генпрокуратура передала на додаткове розслідування до столичного главку міліції кримінальну справу, порушену за фактом загибелі в ДТП колишнього лідера Народного руху України . Результати поки невідомі. Соратники В'ячеслава Чорновола вважають його загибель політичним убивством.