Прогноз не надто приємний, але чесний. Миритися з болотом під ногами рівнянам доведеться поки сніг або не замерзне надовго, або не розтане. Струмочки, калюжі по коліно псуватимуть взуття, люди ймовірно нарікатимуть на владу та комунальників. Однак збирати і вивозити снігове болото дуже дорого, кажуть місцеві чиновники. Тому прибирають лід й розм'яклу кригу, щоб вивезти за місто, дорожні та комунальні служби тільки із зупинок громадського транспорту. Якщо вистачить коштів і робочих рук, то пощастить не лише центральним вулицям, а й околицям та мікрорайонам.

Водна стихія прийшла на зміну льодовій. Слизько так само, але ще й мокро. Пішоходи нервуються: взуття псується, ноги мокрі і сніг чомусь не вивозять.

Сніг вивозити дуже дорого, пояснює керівник міста. Радить потерпіти.

Грошей ледь вистачає, щоб прибрати підталий лід із зупинок у центральній частині Рівного. Завбачливі дорожники, щоб зекономити пальне, вивозять із міста лише частину снігу, частину — кидають під колеса на дорогу. Водою він має зійти у стічну каналізацію. Та бракує грошей не лише на пальне, а й на зарплату тим, хто прибирає сніг.

Сніг на тротуарах та проїжджій частині — порушення, але не порушувати норми, виправдовується головний комунальник міста, не можуть.

Брак грошей не цікавить рівнян. Вони кажуть, стомилися то ковзатися тротуарами, то стрибати через калюжі.

Ті, хто лопатами розгрібають сніг, кажуть, хоч і важко, роблять усе, що можуть. На втому чоловіки не плачуться.

Тим часом синоптики попереджують про чергове похолодання. У вихідні у Рівному від 11 до 3-х морозу.