Дідух - символ врожаю, багатства та добробуту - на центральному майдані міста рівняни встановлюють вже третій рік поспіль. У такий спосіб міська влада популяризує українські традиції серед містян. Тут же рівняни можуть співати колядок, і фотографуватись на згадку про прийдешнє Різдво.

Різдвяний Дідух у Рівному цього року знову прибавив у рості. Минулого року він сягав трьох метрів - цьогорічний уже понад чотири метри заввишки. Підготовку до його встановлення почали ще задовго до Різдва. Рівне нський майстер Микола Огородник з радістю погодився зробити ще більшого Дідуха. Працював над ним традиційно на хуторі Плугаки, а вже звідти у трьох частинах Дідуха привезли до обласного центру.

Цьогорічний Дідух сплетений у десять ярусів, усього нараховує 101 маленький снопик. Подібні тим, які рівняни встановлюють у своїх оселях. Тому обряд встановлення Дідуха на центральному майдані міста мешканці підтримують.

По завершенню Різдвяних свят Дідуха не палитимуть. Після свят його традиційно відвезуть до зоопарку, де він простоїть до наступного Різдва.