Хвала новорожденному Господу - у колядках та щедрівках. У Рівному триває традиційний фестиваль пісенно-музичного мистецтва «Різдвяні піснеспіви». Це спільний проект міської влади та Української православної церкви. Уже вдев'яте у період різдвяно-новорічних свят піснеспіви об'єднують співочі колективи Рівненщини. Цьогоріч у фестивалі бере участь тридцять один колектив та десять окремих виконавців. До заходу приєдналися і гості з Здолбунівського та Гощанського районів. Вчора, у третій день Різдва, колядок та щедрівок співали у Свято-Покровському соборі.

На вечорі у Свято-Покровському соборі співають чотири рівненські колективи: "Мальви", "Волиняни", "Лукаш" та "Оберіг". Окрім традиційного "Щедрика" виконують і нові колядки та щедрівки - на авторські слова. Дещо презентують і у цікавих новаторських обробках. Камерний хор "Лукаш" - постійний учасник дійства. З вісьми років свого існування не пропустили жодних піснеспівів.

"Різдвяні піснеспіви" триватимуть до дев'ятнадцятого січня. Окрім колективних виступів, презентують вертеп та сольні виконання колядок й щедрівок. Усе - щоб нагадати та донести до людей істинне значення свята Різдва.

Підсумком "Різдвяних піснеспівів" традиційно стане заключний концерт. Відбудеться він на Водохреща в облмуздрамтеатрі. Участь у ньому візьмуть кращі колективи. Наступного року Піснеспіви святкуватимуть перший ювілей - 10 років свого існування.