У Рівному запрацював консультаційно-реєстраційний пункт. Із запитаннями щодо реєстрації та проходження ЗНО не потрібно їхати аж у Львів. Працює пункт на базі Рівненського державного гуманітарного університету. Тут допоможуть із заповненням реєстраційної анкети та розкажуть про нові правила здачі ЗНО.

Реєстрація на ЗНО стартувала. Щоб скласти оцінювання цьогоріч, як і минулоріч, потрібно зареєструватися. Відповідну програму можна скачати із сайту Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти. Заповнити заяву-реєстраційну картку, роздрукувати її й внести свої дані від руки.

Вклеїти на анкету фотокартки й відіслати документи поштою до Львівського центру оцінювання. Якщо виникають труднощі, абітурієнтам обіцяють допомогти у консультаційно-реєстраційному пункті, що працює при РДГУ. Із запитаннями сюди уже приходять і абітурієнти, і батьки. Вони хвилюються ще більше від дітей.

Випускниця часу не гає, займається із репетиторами. Щоб підготуватися до головного іспиту цьогоріч, зареєструвалася на пробне тестування.

Інша мама, хоча й переймається через ЗНО, впевнена, тестування збільшує шанси вступу без грошей. Із однією з донькою уже був досвід.

Щоб вступити у закордонні університети здавати ЗНО не потрібно та й практика із поборами у демократичних країнах відсутня. От тільки мало хто із батьків наважується відпускати дітей до іншої країни.

Хто поки не наважився залишати Україну і планує цьогоріч вступити до Вишу, має часу до 5 березня, щоб зареєструватися й скласти згодом зовнішнє незалежне оцінювання.