Різкі перепади температури до -14, снігопад та ожеледиця на дорогах - таку погоду на найближчі дні прогнозує Гідрометеоцентр України. Як уберегти здоров’я і не дозволити погоднім примхам позначитися на своєму самопочутті?

Нещодавно на тротуарах Рівного стояли калюжі, зараз же - льодяна кірка і сніг. Такі перепади температури негативно впливають на здоров'я людей, стверджують лікарі. Найбільш метеочутливі люди старшого віку та з хронічними захворюваннями. З відчуттям дискомфорту, порушенням кров'яного тиску, головними болями та ниттям суглобів кожен бореться по-своєму.

Лікарі ж в свою чергу радять, перш за все, систематично підліковуватись. Дають також прості і стверджують, дієві поради.

Значно легше зміну погодних умов переносять молоді люди. Для них - це не більше як зміна настрою. Сергій працює в розважальному тиру, цілий день на ногах та надворі. Розповідає - різкі похолодання легко переносить з гарячим чаєм та кавою. Ба більше - для нього це підготовка до купання на Водохреща.

На вихідні синоптики прогнозують чергове зниження температури повітря до -11 і невеликий сніг. Складні погодні умови шкодять і водіям. Опади ускладнюють рух транспортних засобів. Тому представники дорожньої інспекції закликають водіїв бути особливо уважними та обережними на дорогах.

Бути уважними на дорогах, гуляти на свіжому повітрі, спати вдосталь і стежити за самопочуттям. Ось основні правила, при дотриманні яких примхи погоди для нас будуть нестрашні.