Кредити із захмарними відсотками, низькі ціни на вирощене та проблема зі збутом — одвічні питання, які турбують місцевих фермерів. Традиційно працівники землі зустрілися у обласному центрі, щоб порадитися, потішитися і, звісно, пожалітися.

Гарному урожаю у 2012-му радіють місцеві фермери. Проте, продовжують непокоїтися через надмірно високі відсотки банківських кредитів. Відтак, кажуть, не можуть вкладати у розвиток своїх господарств.

Він обробляє 18 гектарів землі та тримає 8 корів. Сам дбає за збут вирощеного. Хотів би переробляти молоко, але ціни на устаткування, бідкається, кусаються. До переробки вирощеного, підтверджує голова асоціації фермерів, самотужки й поодинці фермерам перейти складно. Але, щоб це стало можливим у перспективі, торік їх об'єднали у товариство "Волинський екологічний продукт". Тепер за збут урожаю дбають менеджери.

Переймаються в асоціації обслуговуванням землі. На Березнівщині, стверджує керівник районної асоціації, не обробляється половина земель. Відтак, руйнується меліоративна система.

Та попри проблеми, вони все ж посіяли озимину, а навесні сіятимуть ярі зернові й посадять городину.