"Бурштин України" на межі банкрутства" - така інформація почала з'являтися у ЗМІ після ревізії державного підприємства державною фінансовою інспекцією в області. Останні стверджують, "Бурштин України" - збиткове. Натомість, у підприємстві запевняють, все це нісенітниця - "Бурштин України" функціонує як і раніше добре. То що ж не так?

Державне підприємство "Бурштин України" - збиткове, там нераціонально використовують державні кошти, а ще свідомо викривляють фінансову звітність. Про це заявляють в Державній фінансовій інспекції в області. Протягом серпня-жовтня 2012-го спеціалісти проводили ревізію на підприємстві. Кажуть, за півтора роки чистий збиток підприємства сягає сотень тисяч гривень.

Збиток в 2011-му, додає Тетяна Дем'янчук, склав 203 тисячі. Причини такого фінансового стану "Бурштин України" вбачають в нераціональному використанні коштів. До прикладу, кажуть інспектори, на підприємстві виплачували надбавки до посадового окладу продавцям магазину, навіть тоді, коли крамниця не працювала. Та й додаткова заробітна плата не передбачена умовами Колективного договору.

Податки сплачують регулярно, простроченої заборгованості не мають, зарплатню працівники отримують своєчасно - стверджує директор Державного підприємства Микола Негруб. Дивується припущенням про банкрутство. Те, що мають збитки, не приховує. Каже, вони залежать від виконання плану з продажу. А нині попит не великий на продукцію з сонячного каменю.

Поміж тим, Державна фінансова інспекція області вже проінформувала про висновки ревізії відповідні структури.

Натомість, в ДП "Бурштин України" не згодні з актом ревізії та висновками. Тому на початку січня подали до суду на інспекцію. Тож, на чиєму боці правда, та який фінансовий стан підприємства з'ясовуватиме "Феміда".