В такий спосіб люди планують зберегти дільничу лікарню від закриття. А вже зараз організували збори мешканців села, аби обласне та районне керівництво пояснило таку необхідність. Останні ж запевняють - закривати медзаклад ніхто не збирається, мова іде про реорганізацію.

Ось так реагувала сільська громада на усі пояснення керівництва області та району. Усі люди, які прийшли відстоювати право на існування стаціонарного відділення дільничої лікарні села Варковичі не помістились у залі. Тупцювали у коридорі та не приховували свого невдоволення.

Це стаціонарне відділення дільничої лікарні з 10-ма ліжко-місцями обслуговує мешканців 17-ти навколишніх сіл. Якщо його закриють, бідкаються розгублені селяни, доведеться їздити лікуватися в район. Натомість, голова Дубенської райдержадміністрації запевняє, тривоги людей - безпідставні. За медичною реформою - замість дільничої лікарні тут буде амбулаторія з ліжками денного стаціонару.

Різниця між дільничною лікарнею і подібною амбулаторією фактично означає, що пацієнт не перебуває тут цілодобово. Він приходить, одержує лікування - і відправляється додому. Не потрібно утримувати штат нічних чергових, технічних працівників та кухарів. За рахунок цього можна зекономити. Що ж стосується медиків, то вони без роботи не залишаться.

Крім того, розповідає Віталій Бойко з першого лютого в селі повноцінно та цілодобово запрацює пост швидкої медичної допомоги. Новостворена ж амбулаторія не переїздитиме. Вона діятиме у приміщенні вже колишньої дільничої лікарні. В Дубенському районі на таку ж реорганізацію чекає ще дві лікарні.