Особисто мене дуже обурила інформація про законопроект, який «виселяє» супермаркети за межі міста. Дуже підтримую депутатів, які журналістам «1+1» прокоментували це, як дурню!!! Мова йде про відстані, як мінімум у п'ять кілометрів від кордону міста. У документі пропонується винести за місто магазини, площею більше 300 кв. м.

А не подумали депутати, як тоді нам, звичайним людям, жити? Наше містечко компактне, ми ще якось переживемо. А от мешканці більших населених пунктів? От учора, поїхали ми в наш славнозвісний «Екватор» скупитися продуктами. Рахуємо – година на дорогу (туди і назад), і до речі автомобілем, адже маршруткою це ще довше. Далі скупилися і ще хвилин 20 простояли у черзі. Після цього ще 15 хвилин блукали парковкою, аби виїхати, бо машин було більше, ніж під собором у Великдень. Усього побутова процедура зайняла дві з половиною години! Це у Рівному. В Києві цей час слід помножити на два.

Для мене ця поїздка стала справжнім випробуванням. А ще як уявлю, що невдовзі це стане примусовою необхідністю! Якщо ж доведеться їхати в супермаркет маршруткою – то взагалі краще бути голодною.

У разі таких нововведень, ми витрачатимемо іще більше! Адже тепер слід враховувати і витрати на доїзд до магазину. Тягнути пакети з продуктами не думаю, що комусь комфортно у маршрутці.

Добре депутатам, відрядили на авто своїх помічників і любе-голубе у їх холодильниках. А в містах можна понаставляти своїх ресторанів та казино! Це ж класно! Площі звільняться.

Я ж ходити у звичайні маленькі магазинчики просто не люблю. От хочеться мені чогось солоденького – я прийшла в супермаркет біля дому, і вибираю скільки хочу… А в магазин звичайний зайдеш, то тебе за ті 40 секунд, що ти вибираєш, продавщиця так поглядом обміряє, що забудеш і чого прийшла, і чого хотіла. Я люблю вибирати довго. І тепер мені слід їхати за місто? Дякую вам, народні обранці!

Другий момент законопроекту – торгувати треба лише вітчизняними продуктами. Це з одного боку добре, а з іншого – не треба нас позбавляти вибору! Я не в захваті від китайського часнику, який за 5 хвилин, після того, як його почистиш – зеленіє. Я за натуральне. Але я не уявляю свого життя без італійських макаронів. Українські виробники такого якісного продукту не роблять. От коли навчаться – тоді хай і вводять подібні норми. Самі ж депутати не думаю, що їдять українські спагеті за 5 гривень. Я голосую гривнею. Чим страждає від цього наша економіка, не розумію.

Тепер подумаємо про бізнесменів. Вони вже 15 років освоюють міста, будуючи супермаркети! Це колосальні гроші. Тепер треба будувати – за містом!!! За що? У них налагоджений бізнес, а тепер слід переобладнати приміщення, їх продати! Ціна на такі площі впаде, звичайно. Того, що вклали на будівництво, не повернуть. А земля за містом подорожчає. Як результат – будуватимуть супермаркети ті, хто цей законопроект і лобіює. Настане монополія. Ціни будуть там такі, що вам і не снилось.

Я не хочу їхати за місто в магазин!