100 років сьогодні святкує рівненська довгожителька Марія Янчук. Ця сильна жінка пережила голодні роки, дві світові війни, смерть дітей. Але сьогодні поруч із нею є рідні та близькі, котрі прийшли привітати свою дорогу ювілярку. До рідкісного свята долучилася й наша знімальна група.

Сьогодні до Марії Леонтіївни приходять тільки з подарунками та квітами. Збирається уся родина й запрошені гості. Привід тому серйозний, жінка святкує 100-річний ювілей. Усіх присутніх цікавить секрет її довголіття. Внуки розповідають, що пані Марія ось уже вісімдесят років не вживає алкоголю. Та все ж сьогодні смакує шампанське за здоров'я, припрошуючи всіх присутніх.

Усе життя ювілярка провела у селі Івання Дубенського району, лише нещодавно переїхала до Рівного. За свій вік з’їла не один пуд солі: важко хворіла у молоді роки, а у воєнний час, провівши чоловіка на фронт, самотужки виконувала усю роботу.

Про нелегку долю розповідають і внуки. Кажуть, їх бабуся – людина доброти, щирості та сили духу. Адже вона поставила на ноги і потім втратила сина та доньку. Таке витримати не кожному під силу.

Марія Леонтіївна у свої 100 має хорошу пам'ять, інколи читає газети, цікавиться усім новим та досить пильна.

За родинний стіл ювілярка чекає усю родину: 4 внуків та 4 правнуків. Як і годиться, на іменини приготували й святковий торт, на що винуватиця свята хвилююче не перестає дякувати.

З вітаннями до Марії Леонтіївни приїхали і з рідного села жінки. Завітав також міський голова Володимир Хомко. Нам розповідає, що людей такого поважного віку у Рівному небагато.

Вітань сьогодні звучить чимало, на що Марія Леонтіївна пускає сльозу та у відповідь бажає одного, як показали роки життя, найціннішого.