Всі ми родом з дитинства і всі ми поряд з природою вчились бути людьми. Походи в ліс і на рибалку завжди були способом спілкування з оточуючим середовищем і одне з одним. Людина завжди вносила свої корективи в природний баланс землі і таким чином вона поширювала культуру. Але ситуація поступово і невпинно змінюється. Разом з розвитком цивілізації нажаль понижується культурний рівень людини і вона дивиться на природу хижими очима.

Куди сьогодні в Рівне нщині податись, щоб культурно провести час? Якщо ви дійсно любите порибалити і зловити коропа своєї мрії кілограм так на 10, то, відверто говорячи, нікуди. Така риба вже давно іммігрувала на базари і в супермаркети. Якщо сьогодні ми її просто з’їмо то що ж будуть завтра ловити наші діти у наших водоймах? На диких ще не приватизованих хіба що жабуриння і головастиків, а на підході до приватних вони побачать колючий дріт. Трофейного коропа прийдеться показувати на старовинних фото з свого дитинства. І це на Рівне нщині , яка завжди славилась зарибленими водоймами! Чому так сталося ? Що стосується диких водойм, то промисел браконьєрів і абсолютна бездіяльність контролюючих органів перша тому причина. Орендовані ж водойми так налаштовані щоб з них ловилась не риба, а гроші. І це не погано, що люди на цьому заробляють, але у всьому повинна бути міра визначена законом. І можливо закон, що обмежує використовування природних ресурсів на сьогодні прийнятий однак апетиту в любителів підзаробити він явно не стримує. Існує ще одна проблема – псевдо рибалки. Сьогодні відчувається величезний прогрес риболовній індустрії. Також існує величезна кількість інформації про методи та способи ловлі коропа. Здається, що все це позитив. Однак використовується ця інформація і ці засоби не так як у всьому цивілізованому світі, в рамках культури спорту, а просто для самозбагачення. А в руках аборигена і вудка може стати небезпечною зброєю. Поки що це просто проблема, про яку потрібно говорити. Але проблемна ситуація завжди сигналізує про катастрофу, коли говорити буде вже пізно!

Автор: Бронзовий призер чемпіонату України,багаторазовий призер Українських та міжнародних змагань з спортивної ловлі коропа, президент Рівне нського Карпового Клубу - Таргонський Дмитро.