Під'їзди цього будинку нагадують мистецькі галереї, на стінах - картини, та аматорські доробки самих мешканців. Ініціював такі зміни голова ОСББ Іван Фатич, який знайшов нове покликання на пенсії - допомагати людям . Чому пенсіонер взявся за складну комунальну роботу?

Вже три роки ОСББ "Дружба" керує власним будинком самостійно. Голова об'єднання співвласників Іван Фатич розповідає, за цей час зробили багато - поміняли вікна, двері, покрівлю, зробили ремонт під'їздів. Та найбільше пишається автономністю.

Автономне опалення заощаджує людям 20 % комунальних витрат. Голова не приховує, має грандіозніші плани з облаштування будинку.

Ініціативного пенсіонера мешканці підтримують, і навіть ті, хто три роки тому був проти ОСББ, повертатися до ЖКП уже не хочуть.

У дев'ятиповерхівці мешканці самі вирішують, що для них краще. Тут і ліфти працюють, і сміттєпроводи. Щоранку метушиться прибиральниця, платежі приймає бухгалтер. А тепер стіни під'їзду прикрасили картинами, та власними розписами. Квіти у горщиках також радують. У планах - поставити дзеркала на перших поверхах.

Усі платежі люди сплачують вчасно, тарифи такі ж як в ЖКП, і усі пільги та субсидії при потребі надаються. Іван Фатич каже, вже і від головування хотів відмовитись, та сусіди не пускають. Добробут свого будинку і надалі довірили колишньому військовому.