Про реформування житлово-комунальної галузі не говорять лише ліниві. Існуюча система ще пострадянська, неефективна, застаріла та збиткова. майже 90% коштів, які споживачі сплачують за послуги, йдуть на оплату праці численних майстрів-ремонтників, начальників, бухгалтерів, диспетчерів... Отож на такі необхідні ремонти, прибирання та утримання житлового фонду лишаються копійки. Як же змусити житлово-комунальний сектор працювати ефективно - сьогодні міркували експерти під час круглого столу. Зійшлися на думці, що потрібно створювати ринкові умови та проводити тендери на обслуговування багатоповерхівок.

Як вийти на європейський рівень обслуговування населення? Учасники круглого столу, організованого громадянською мережею "ОПОРА" впевнені, потрібно переходити на ринкові умови, які будуть вигідні для мешканців багатоповерхівок. Адже нинішня система обслуговування у житлово-комунальній сфері - застаріла і викликає безліч нарікань.

Виходом із ситуації можуть стати Об'єднання співвласників багатоквартирних будинків. Незважаючи на існуючі в ОСББ проблеми, експерти кажуть: у Рівному є багато прикладів успішної роботи об'єднань. Чого не скажеш про житлово-комунальні підприємства міста.

Міські чиновники розповідають, в них є план реформування житлово-комунальної галузі Рівного.

Якщо досвід передачі будинків на баланс, якими раніше опікувались два збанкрутілих ЖКП, виявиться успішним, то міські чиновники готові провести подібні конкурси і по інших багатоповерхівках.