Поганий настрій, відчуваєте сум, уникаєте спілкування? Обережно, це можуть бути симпотоми зимової депресії. За спостереженнями вчених, в останні тижні зими в полон нудьзі здається чи не кожен 5 українець. Подібна тенденція спостерігається і закордоном. Як подолати сірість власного настрою та відігнати сум?

Зимова депресія, за словами психологів, звичний стан людей у зміну сезонів. Адже організм знесилений довгими холодами, зимовими атаками грипу, недостатньою кількістю світла та повсюдною сірістю. За таких умов – ризик здатися в полон смутку очевидний.

Зимову депресію хоча і називають звичайною сезонною хандрою, та все ж прислухатись до власного емоційного настрою, говорять фахівці, варто. Адже депресія щороку псує настрій усе більшій кількості людей.

Свій спосіб подолати депресію шукає більше половини населення планети. До прикладу, австралійські фахівці лікують депресію за допомогою лазера. В Фінляндії винайшли навушники покращення настрою. Через них до мозку лине не музика, а світло. Американські вчені в свою чергу радять пити хорошу каву, адже кофеїн підсилює почуття задоволення від життя та додає енергії. Вітчизняні ж медики рекомендують встановити режим дня та спати хоча б 8 годин на добу. Їсти овочі та фрукти, не налягати на м'ясо. Також радять думати лише про хороше, кохати та читати цікаві книги. Деякі поради дають окремо жінкам та чоловікам.

На рибалку ми не поїхали, а от в салон краси завітали. Пані Олена уже 18 років допомагає жінкам та чоловікам боротися з сезонною депресією за допомогою гребінця і ножиць.

Поради спеціалістів почули, та головна антидепресивна пігулка - це весна, до якої залишається менше тижня.