Обіцяне ще у передвиборчій програмі чинного президента покращення на порозі. Народні обранці поспішають допомогти розвитку вітчизняної легкої промисловості. А саме - закрити магазини вживаного одягу і взуття. Хоча українські виробники такої допомоги не просять, а люди, які купують одяг та взуття у "секонд-хендах", можуть залишитись без обновок. Ціни у магазинах та на ринках - не усім по кишені. Жодної альтернативи дешевим секонд-хендам поки немає. І навряд чи з'явиться, адже вітчизняний товаровиробник не в змозі забезпечити ні асортимент, ні прийнятні для більшості населення ціни.

На будь який смак, усілякі розміри та кольори. Рівне нські ринки переповнені одягом та взуттям, однак переважно турецького та китайського виробництва. Пані Наталія торгує джинсами, та запевняє, товар якісний, а ціни помірні.

Той, хто не може собі дозволити виділити таку суму на одяг, приходить у секонд-хенди. Там доволі часто можна придбати якісну одежину за невеликі гроші. Адміністратор одного із таких магазинів розповідає, до них заходять люди різного віку та соціального статку.

Необхідність прийняття законопроекту, що забороняє секонд-хенди, його автор Віталій Немилостивий обґрунтовує тим, що все більше і більше внутрішній ринок перенасичується вживаним одягом і взуттям. А це негативно впливає на розвиток як вітчизняної легкої промисловості, так і економіки країни в цілому. Натомість, на Рівне нському льонокомбінаті запевняють, заборона на секонд-хенди не допоможе розвитку вітчизняної легкої промисловості. Для цього потрібне сприяння влади, а не перешкоджання роботі українських виробництв. Тоді все стане на свої місця.

Ідею обмеження секонд-хенду в Україні вже обговорювали на рівні уряду в 2011 році, в рамках створення зони вільної торгівлі з Євросоюзом. Вже тоді уряд почав шукати легальні способи обмеження ввезення в Україну секонд-хенду, оскільки ідея заборонити його імпорт викликала масові протести населення. Як буде цього разу невідомо, однак зрозуміло одне: у будь-якому випадку страждатимуть люди. Хтось залишиться без роботи, а хтось без можливості купівлі доступного одягу.