Рівненський притулок для неповнолітніх припиняє своє існування. Його реформують у Центр соціально-психологічної реабілітації. Разом із назвою зміниться і принцип виховання дітей, котрих туди забирають із вулиці, а також адреса - заклад переведуть до Олександрійської школи-інтернату. Чиновники обіцяють, що оптимізація не призведе до скорочення штату. Навпаки, робочих місць додасться. Адже до будівлі, де нині розміщений притулок, повернуть дитячий садочок.

Оптимізувати притулок для дітей вирішили чиновники. Заклад переназвуть, перепрофілюють та переселять. Бо нині утримувати штат задля 14 підопічних економічно недоцільно.

Трьох місяців замало і для служби у справах дітей, щоб визначити подальшу долю втікачів. Тому, замість притулку для дітей створять Центр соціально-психологічної реабілітації. Заклад розташують в Олександрійській школі-інтернаті.

Додатково шукати кошти на перебудову та перепланування не будуть, запевнив заступник керівника області. Обійдуться економією.

Переїзду притулку для дітей зраділи освітяни Рівного. Заклад тут відкрили у вересні 1998-го. До того у будівлі працював садочок. Він сюди й повернеться після оптимізації притулку для дітей. Нині на 100 місць у рівненських садочках — 150 маленьких претендентів.

Олександрійську школу-інтернат, де із вересня запрацює Центр соціально-психологічної реабілітації, у листопаді 2006 відкривав Президент Ющенко. Комплекс планували збудувати у три черги. Та на басейн і житлове приміщення у третьому транші грошей забракло. Як їх добудувати цьогоріч теж обіцяють подумати обласні чиновники.