Обласний краєзнавчий музей відкриває двері з новою виставкою "Мистецтво одного села". Цього разу свої роботи представили народні майстри села Варковичі Дубенського району. На відкритті експозиції демонструють не лише вишивку, плетіння, вироби з дерева, а й співи та обряди зустрічі весни.

Мистецька акція в черговий раз демонструє: Рівне нщина - земля неабияких талантів та народних умільців. Ідею проведення виставки організатори запозичили у столичних колег п'ять років тому. За цей час з 16 районів залишилось лише 3, які ще не демонстрували творіння своїх майстрів. Нині представляє своє село громада Варковичів з Дубенщини.

Життя в селі - це завжди клопоти по господарству. Але, як кажуть,не хлібом єдиним. Люди знаходять час на заняття мистецтвом.

На виставці свої роботи представляють сім'ями. Пан Віктор приїхав з сином. Сам за професією механізатор, та не цурається вертіти голкою. Вправно кладе хрестиком цілі картини.

Син в свою чергу ковалює. Каже, цього в нього не відбереш, це - в крові.

Варковчани особливо співочі. В селі діє три народні ансамблі: дитячий "Криниченька" та дорослі "Берегиня" й "Дзвін". Співають старовинних пісень і не лише за роботою. До прикладу, на відкритті виставки заспівують перший день весни.

Побачити шедеври народних майстрів села Варковичі можна у обласному краєзнавчому музеї впродовж двох тижнів.