Майже три з половиною тисячі гривень витратять цьогоріч на роботу кожного депутата Рівнеради. Кошти підуть на закупку канцтоварів та техніки, користування автотранспортом, виготовлення посвідчень самих депутатів та їхніх помічників, передплату періодики, відрядження, а ще на каву та чай. 24 січня міські обранці затвердили видатки на забезпечення депутатської діяльності в 2013 році в сумі 189 950 гривень.

Грітися кавою та чаєм у перерві сесійного засідання Андрій Боровик та Валентин Демчук. До гарячих напоїв ще є цукор. Натхненний чи то 10 хвилинним відпочинком, чи кавою, Андрій Боровик сипить компліментами.

А от де узялося та скільки коштує, те, що п'є, гречний депутат не відає.

Більше про чай у руці знає Валентин Демчук.

15 тисяч гривень на каву, чай, цукор, мінеральну воду, одноразовий посуд, мило, паперові рушники, туалетний папір передбачили депутати Рівне ради, підтримавши рішення "Про забезпечення депутатської діяльності в 2013 році". Сума усіх видатків на нинішній рік — 189 тисяч 950 гривень. Якщо її розділити на 54-рьох депутатів та міського голову виходить 3 тисячі 453 гривні 64 копійки. Торік це було 134 тисяч 550 гривень на весь депутатський корпус, або по 2 тисячі 446 гривень 36 копійок на кожного депутата та мера. Опитані нами депутати не згадали у яку суму платникам податків обходиться їхнє утримання.

Майже 117 тисяч гривень цьогоріч витратять на матеріально-технічне забезпечення. 35 тисяч гривень передбачили на папір та канцелярське приладдя. На 50 тисяч гривень накуплять обладнання, щоб вдосконалити електронну систему голосування.

8 тисяч гривень — обслуговування електронної системи голосування, 20 тисяч — витрати, пов’язані з використанням та обслуговуванням техніки.

10 тисяч на відрядження та 13 тисяч гривень на використання автотранспорту депутатами міської ради. Щоправда декотрі, переконують, від цих коштів відмовилися.

Чи обґрунтовано вони передбачили майже 190 тисяч гривень на своє утримання, думки платників податків, розділилися.

Нинішні видатки із забезпечення депутатської діяльності Рівне ради справді мізерні, і у порівнянні із видатками на утримання нардепів, і у порівнянні із видатками, які передбачали у минулому колеги попередніх скликань, погоджуються теперішні міські обранці.