Власники великогабаритних автобусів із Іспанії звинувачують у здорожчанні своїх послуг державу, котра не відшкодовує їм проїзду пільговиків. Відтак, щоб утримати в Рівному два останніх "барселонці" хоча б з нульовою рентабельністю - змушені підняти тариф. Таке рішення погодили на засіданні міськвиконкому.

Не гривню п'ятдесят, а дві платитимуть рівняни за проїзд у великогабаритках міста. Аби перевізник і надалі надавав послуги населенню, а вони в свою чергу користувались комфортним транспортом, - іншого варіанту немає.

Згадали на міськвиконкомі і про нестачу місць у дитячих садочках. Цю проблему обіцяють вирішити як мінімум відкриттям двох дошкільних закладів вже цьогоріч. Один буде на вулиці Кутузова, якщо підопічних притулку для неповнолітніх переселять в Олександрійську школу-інтернат, а інший - на Остафова.

Говорили і про загальний стан здоров'я підростаючого покоління. В Рівному статистика не найкраща. На тисячу дітей припадає 830 захворювань. А 43 відсотки школярів нашого міста мають повне звільнення від занять фізичною культурою або відвідують спецгрупи.

Рятувати нашу екологію місто планує спільно з областю. Над запровадженням програми, що передбачає очищення стоків, берегів та самої річки Усті нині розмірковують міські та обласні чиновники. Однак, нічого не обіцяють.

Мова йде про десятки мільйонів гривень, зазначає міський голова, тож без коштів з обласного бюджету не обійтися.