Скинути верхній одяг та відігрітися під теплим сонечком...ось чого нині чи не найбільше бажають рівняни. Та поки змушені миритися з кучугурами снігу на вулицях міста та постійними перепадами температури. Така погода негативно впливає на здоров'я людей із захворюванням серцево-судинної системи. І вклала на лікарняні ліжка вже десятки рівнян. Коли чекати стабільного плюсу на термометрі?

На календарі 13 березня, а на вулиці ледь до плюс двох градусів дотягує. Та й кучугури снігу - куди не глянь. Така погода, кажуть рівняни, вже не в радість. Хочуть теплого сонечка та сухого асфальту.

Хтось і досі не виходить на двір без зимової шапки та рукавиць. А деякі модниці, з настанням весни, хоча й з ледь відчутним потеплінням, поспішають одягати спідниці та коротенькі шорти. Перепади температурного режиму, плюс вдень, та мінус - вночі, негативно впливають на людей із захворюваннями серцево-судинної та вегето-судинної системи, а ще - ослаблених після гострих вірусних інфекцій, розповідають лікарі. Такі зміни в погоді стали однією, проте досить вагомою причиною того, що більше трьох десятків рівнян госпіталізували до Центральної міської лікарні з початку тижня.

Теплої весни та стабільної погоди рівнянам доведеться чекати щонайменше тиждень, розповідають спеціалісти. А до того часу встигнемо отримати додаткову порцію снігу.

Поки ж доведеться померзнути. А тим часом медики радять за такої погоди вести здоровий спосіб життя, не економити на сні, їсти в міру і якнайбільше перебувати на свіжому повітрі. Адже це напряму впливає на гарне самопочуття та позитивний настрій.