Не можете знайти у телепросторі улюблені канали - замініть телевізори. Так радить зробити своїм клієнтам, кабельна мережа "Рівненське кабельне телебачення". Вони починають впроваджувати сучасні цифрові технології телебачення. Однак не всі телевізори можуть їх сприймати. Перехід на цифрове телебачення планують завершити до 2010 року.

Не можуть знайти улюблені телеканалами у кабельні мережі вже протягом тижня деякі рівняни. Найчастіше нарікають на це клієнти ЗАТ "Рівне нське кабельне телебачення". Кажуть зі звічних кнопок пульту зникли найпопулярніші канали.

Голова правління ЗАТ "Рівне нське кабельне телебачення" про нарікання клієнтів знає. Пояснює усе це наслідки технічного прогресу: поступовий перехід з аналогового телебачення на цифрове.

Представник національної ради з питань телебачення та радіомовлення в Рівне нській області Дмитро Тарасюк розповідає, більшість рівнян приймає телевізійний сигнал за старим методом. Нині у світі так вже ніхто не робить. Тому Україна теж постово впроваджує нові технології - переходить на цифрове телебачення.

Телевізійники обіцяють, через технічні зміни у роботі глядачі незручностей не відчують. Перехід на нові технології прийому сигналу відбуватимться поступово. До 2010 року рівнини відчують переваги якісного цифрового телебачення.