Ще один пікет рівнян але вже під стінами Західінкомбанку. "Віддайте наші гроші!" - такими вигуками люди зустрічали сьогодні банкірів. Колишні вкладники скаржаться, що вже кілька років не можуть отримати ані своїх вкладів, ані відсотків від них. Кажуть, куди тільки не зверталися: в профільні відомства, в прокуратуру, навіть листи Президенту України надсилали. Однак, депозити банк так і не віддав.

У холі рівненської філії "Західінкомбанку" яблуку ніде впасти - тут вкотре зібралися обурені вкладники. Кажуть, хотіли просто зберегти свої гроші, натомість отримали судові процеси та зіпсовані нерви. У Мирослави Корнійчук на депозиті тут дві з половиною тисячі гривень. Бідкається, хотіла забрати гроші, коли син захворів, - на операцію. Не видали. Потому просила вже на похорон. Теж безрезультатно.

Не допомогли вкладникам повернути гроші і скарги до профільних управлінь, обласних чиновників, прокуратури та Нацбанку України. У людей навіть є рішення суду, котре зобов'язує "Західінкомбанк" виплатити їм вклади.

Тож, люди у відчаї вирішили знову пікетувати. З вимогою виплатити депозити зібралося кілька десятків вкладників. В основному - пенсіонери. З поясненнями до людей вийшли голова правління "Західінкомбанку" та керуючий Рівне нською філією. Пікетувальники обіцянкам вже не вірять, вимагають радикальних рішень від представників банку.

"Штурмують" рівняни "Західінкомбанк" вже не вперше. У грудні минулого року після пікету, розповідають вкладники, хоча б по сто гривень в місяць почали видавати. Та, кажуть, цього не досить, хочуть отримати свої тисячі. Натомість, представники фінансової установи божаться, що роблять все можливе, аби виплатити гроші. А така ситуація склалася через боржників - клієнти кредити "не гасять".

Проте, коли люди отримають свої гроші, банкіри навіть не прогнозують. Тим часом, обурені вкладники працюють над створенням громадської організації "Західінкомбанку". Сподіваються, що це пришвидшить виплати.