Міжнародний день лялькаря та день театру відзначають сьогодні. Дати для театралів важливі. Юних глядачів запрошує відкритий фестиваль дитячих лялькових колективів "Березневі сходинки 2013". Окрім обласних колективів участь взяли гості з Запоріжжя. Чекали і на лучан, проте показати свою казку їм завадив карантин.

Цьогоріч фестиваль "Березневі сходинки" ювілейний - V-ий. Відповідно статусу дійства до участі організатори відібрали 6 найкращих дитячих колективів України. На сцені свою казку показує театральна студія "Свія" з Запоріжжя та лялькові гуртки й театри з Кременця, Березного, Володимирця, Дубного та Дубровиці. З виставою "Вередливе гусеня" на фестиваль приїхали кременчани. Кажуть, готувались півроку. Встигли завоювати й гран-прі на конкурсі театральних колективів «Діти Мельпомени» у Тернополі. Керівник успіхам радіє, адже все - власними силами.

Дмитро водить ляльки уже 5 років. У виставі керує головною - каченям. Каже, справа - не з легких. Окрім вправності рук потрібна й чимала витривалість.

На відміну від минулого року, фестиваль триває не два, а один день. Окрім перегляду вистав включає критичне обговорення представлених робіт, майстер-класи від майстрів міського Будинку культури та спілкування між досвідченими та юними акторами театру. Такий контакт акторських поколінь, кажуть організатори, помітно впливає на професійний ріст молодого покоління. Щоправда, проведення фестивалю наступного року - під питанням.

Тому, чи відбудеться лялькове дитяче свято "Березневі сходинки 2014" напряму залежить від підтримки спонсорів. Цьогорічні ж партнери у фінансуванні фестивалю окрім розвитку талановитих дітей бачать і вигоду.