Всеукраїнський тиждень дитячого читання завершився. Таку традицію популяризувати дитячу книгу започаткував ще у 1943 році російський дитячий письменник Лев Кассиль. Після того майже 70 років щорічний тиждень дитячого читання святкують у сусідній Росії . Не забула радянську традицію і Україна. Тож у всіх книгозбірнях, в тому числі й в рівненських влаштовують літературні зустрічі, презентації нових книг та автограф-сесії з письменниками. Тиждень літературного читання підсумували в обласній бібліотеці для молоді.

Олександр - третьокурсник. Гризе граніт історичних наук. Розповідає, що як не крути, а про минуле з сучаcих планшетів не дізнаєшся. За місяць прочитує до 7 книг. Полюбляє фантастику, проте більшість читає для освіти. За таку відданість науковій книжці юнака нагородили званням "Читач-ерудит".

Номінацій чимало, тому усі присутні отримують подарунки. Серед запрошених - студенти, школярі, викладачі вишів, дошкільнятка та навіть цілі сім'ї. Таке бібліотечне свято в рамках Всеукраїнського тижня читання проводять традиційно. Презентаціями нових видань, зустрічами з письменниками та автограф-сесіями читачів вже не здивуєш. А от отримати подарунок за свою любов до книги - досить незвично.

Одна номінація дісталась і Телеканалу "Рівне 1" - перший місцевий став "Другом бібліотеки". На нагородженні переможців бібліоовації не закінчуються. До вітань приєдналися місцеві палацівці, які власним виступом ще раз довели силу слова. Адже без нього і музика була б неповною.