"Рівненщина - земля святих та побожних людей, це історичний осередок культури та освіти України", - так відгукнувся після візиту до міста Блаженніший Святослав. Предстоятель Української греко-католицької церкви зустрівся з міським головою - Володимиром Хомком, студентами та релігійною громадою Здолбунова й Рівного. Поспілкуватись з Главою Церкви на прес-конференції вдалось і нашим журналістам.

На Рівне нщині предстоятель Української греко-католицької церкви вперше. Та, ділиться, відчуває себе, як вдома. Оминути місто не міг, адже 10% рівнян - традиційні католики. Тому окрім знаку ввічливості місцевій владі, це ще й пастирський візит. Глава Церкви розвитком рівненського екзархату задоволений, радіє активності вірян.

На прес-конференції піднімають актуальні та найгостріші теми про одностатеві шлюби, міжконфесійні суперечки та феномен гріха. Чимало питають і про Великий піст. Блаженніший Святослав каже, це далеко не дієтичний ритуал, а час духовної весни та звільнення від гріха.

Цьогоріч усі віряни святкуватимуть ювілей 1025-ліття Хрещення Русі-України. Глава церкви зазначає, не зважаючи на конфесії, святкувати варто гуртом і не лише в межах українських кордонів.

На завершення візиту до міста Блаженніший Святослав проведе вечірнє богослужіння в Українській греко-католицькій церкві Св. Миколая.