Переважна більшість із них - це діти. Люди звертаються до медиків зі скаргами на головний біль, високу температуру та загальну слабкість. Лікарі тим часом радять не йти до них, а викликати допомогу додому, щоб не розносити інфекцію. В рівненських школах весняні канікули плавно перетекли у карантин.

І це тільки в першій поліклініці Центральної міської лікарні. Сюди прийшла на прийом і Анна Джумига. Каже, нездужає вже кілька днів.

А от десятирічна Марійка Вахнюк на грип вже перехворіла. Нині в лікарні через ускладнення.

У дитячій міській лікарні госпіталізовують не багатьох, проте викликів за день приймають десятки - в пункті невідкладної медичної допомоги.

Наразі у Рівному майже тисяча школярів, хворих на грип та ГРВІ. Через це весняні канікули продовжили до середи, 3-ого квітня. Епідемія не вщухає і в Кузнецовську, там не вчитимуться до 5 квітня. Та загалом в області, кажуть в управлінні освіти, ситуація ще не настільки критична, щоб оголошувати карантин.

Та все ж хворих на Рівне нщині тисячі. Циркулюють три штами грипу A(H1N1) пандемічний, "Вікторія" та грип В.

Поступово кількість хворих зменшується, стверджують медики. Однак жодних остаточних прогнозів робити не беруться, кажуть, усе залежатиме від погоди. Тим часом вже у середу спеціальна комісія вирішить, коли повернуться на навчання школярі Рівного.