Пацієнтів ендокринологічного відділення обласної дитячої лікарні привітали з міжнародним днем дитячої книги . Це відділення молоде, йому лише один рік, тому повноцінного дозвілля для дітей у ньому не має. Від сьогодні діти читатимуть книги, які подарував очільник області. Півсотні книг українською мовою вже зайняли своє місце на поличці в ігровій кімнаті.

Організатори благодійної акції цьогоріч вирішили порадувати пацієнтів ендокринологічного відділення обласної дитячої лікарні. Кажуть, коли побачили майже порожню ігрову кімнату, зрозуміли - діткам потрібні книжки.

У цьому відділенні лікуються дітки до 18 років з хронічними захворюваннями, тому більшість з них тут не вперше. Лікарі кажуть, в період лікування є вільний час. Тому цікаві книги допоможуть дітворі відволіктися від хвороби.

Одинадцятирічна Катруся вже обрала книгу, яку читатиме першою.

Рівнянин Сашко захоплюється футболом, однак через свою хворобу грати йому не можна. Тому радіє, що хоча б книгу почитає.

Шестирічний Ренат читати ще не вміє, тому книгу обирав за ілюстраціями. А читатиме її мама.

Книг багато, та усю літературу на лікарняному ліжку діти читати не хочуть. Мріють просто одужати, і швидше повернутися додому. Лікарі запевняють, дозвілля відволікає, тому залюбки приймуть будь-яку допомогу від усіх охочих благодійників.