Фото депутата Рівненської облради Ігора Брошука, а над ним написи "грабіжник" та "ганьба". З такими плакатами в руках вкладники "Західінкомбанку", вранці пікетували облдержадміністрацію. Вимагали, аби обранець повернув майже 15-тимільйонний кредит банку. Стверджують, цих грошей вистачило б на виплату їхніх депозитів, та ще й більша частина залишилася б.

В руках плакати, на вустах - прохання повернути гроші. Вони закликів не вигукують і не штурмують приміщення обласної державної адміністрації. Це вкладники "Західінкомбанку". Більшість з них - пенсіонери. Кілька років оббивають пороги чиновників, судів, прокуратури, щоб банк повернув їхні депозити. Безрезультатно.

Вклади в банку обіцяють виплатити, але тільки коли боржники борги погасять. Нині пікетувальники прийшли подивитися одному з таких в очі особисто - депутату Рівне нської облради Ігору Брошуку. Кажуть, він винен більш ніж 14 з половиною мільйонів гривень. на виплатиту депозитів вистачило б і менше половини від цієї суми. До людей обранець вийшов. Та бідкається, нічим допомогти не може, сам бідний, як церковна миша.

Ігор Брошук додає, брав кредит в "Західінкомбанку" на розвиток перспективного бізнесу - птахоферму, під її ж заставу. Та в 2009-му підприємство захопили рейдери.

Вкладники боржника уважно вислухали. Запевняють, ходитимуть і до інших вимагати, щоб ті повернули кредити в банк. Мовляв, це єдина можливість отримати свої вклади. Поміж тим, навіть створили громадську організацію.

А вже в понеділок, розповідають вкладники, голова громадської організації з депутатом-боржником планують йти разом до Рівне нської філії "Західінкомбанку", радитись, що робити далі...