2013 рік Президент України назвав роком соціальної справедливості. Щоправда не уточнив кого ця справедливість торкнеться. Можуть і не дочекатися обіцянок недобудовані корпуси двох освітніх закладів Рівного. Щоб завершити і облаштувати приміщення Рівненського гуманітарного університету за попередніми розрахунками необхідно 47 мільйонів гривень. Чекає на студентів і будівля Рівненського державного аграрного коледжу.

Без вікон, дверей, навіть, даху от уже 20 років стоїть корпус нинішнього Рівне нського державного аграрного коледжу. Щоб його добудувати, треба 16 мільйонів гривень. Доведеться підняти декілька верхніх рядів цегли, але воно того варте, каже директор навчального закладу. У підвалі тут недооблаштоване бомбосховище на 1,5 тисяч квадратів, а на п'яти тисячах метрів квадратних площі, запроектованих двох поверхів, спортивна зала, конференц-зала, бібліотека із книгосховищем й читальною залою та їдальня.

У біді аграрії не самотні. Довгобудом обтяжені і гуманітарії.

Ця споруда завершена на 70 %. Руйнувань тут менше, бо виведену коробку ще встигли перекрили. У ВНЗ, теж у подумках, площу недобудови збільшили.

Щоб добудувати цю споруду, за проектною пропозицією 2010 року треба 47 мільйонів гривень. Її площа 8 тисяч 400 метрів квадратних.

Непід'ємна сума добудувати споруду і коледжу. Тут звертаються не лише до Кабміну та профільного міністерства, а й до усіх українських Президентів та керівників Урядів. Але жодного разу відповідь не була втішною.

Щоб спорудити на території коледжу такий громадсько-побутовий корпус, у 80-х тут знесли 14 приватних житлових будинків. Людей із землі, яку так і не почали використовувати за призначенням, переселили до квартир.